Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Οι καταπληκτικές δασκάλες του ...


O Παναγιώτης και η Διονυσία πηγαινουν σε σταθμό του Δήμου.Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, με  την εναρξη της της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί ο μικρός τα προήγουμενα δύο χρόνια, πήγαινε σε έναν κοντινό μας ιδιωτικό παιδικό σταθμό και δεν ήξερα πως θα αντιδρούσε με αυτή την αλλαγή σχολείου.

Θυμάμαι την χαρά μας, όταν στην είσοδο  του σταθμού μας υποδέχτηκε η κα Λ. Μόλις την είδε, άκουσε  ο Παν. έτρεξε στην αγκαλιά της, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν ήταν γατζωμένος πάνω μας, και με κλειστά μάτια από το φόβο του. Ήταν η δασκάλα που είχε στον ιδιωτικό σταθμό και  πλέον θα εργαζόταν  στον δημοτικό, ως επικεφαλής των υπολοίπων μάλιστα.

Ο Παναγιώτης το λάτρεψε το καινούριο του σχολείο, τεράστειος κήπος, πανύψηλα δέντρα, πολλές κούνιες, τσουλήθρες, σπιτάκια και  ...γάτες.

Το κυριότερο είχε την αγαπημένη του δασκάλα που πολλές φορές και πρόθυμα ακολούθησε τις οδηγίες της  Χριστίνας ( η Παιδοψυχολόγος-Παιδαγωγός του) για καλύτερη αλληλεπίδραση- επικοινωνία και έγινε ο αγαπημένος και της δεύτερης δασκάλας, της κας Ντ.

Μετά από κάποια διημερίδα που παρακολουθήσαμε με την Χριστίνα, αποφασίσαμε να ακολουθήσαμε αυτό που είχε προταθεί εκεί. Δηλαδή ότι καλό είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι θεραπευτές του παιδιού και οι εκπαιδευτικοί να συνομιλήσουν για να έχουν μια σφαιρική εικόνα και κάποιες προτάσεις για τυχόν προβλήματα.

Είχα το θάρρος, λόγω της πρώτερης γνωριμίας από τον ιδιωτικό και το πρότεινα στην κα Λ., η οποία δέχτηκε με πολύ μεγάλη προθυμία να παρευρεθεί στην συζήτηση για τον Παν. Για την Κα Ντ. Το σκεφτόμουν γιατί λίγες φορές την είχα δει και δεν είχα το θάρρος να την καλέσω Παρασκευιάτικα στο Λογοθεραπευτικό.

Κανόνισα, τέλος,  ημερομηνία και ώρα που να βολεύει όλες τις Θεραπεύτριες ( αφού μόνο η Βαλεντίνα –λογο- είναι μόνιμα στο Κέντρο, η Σοφία –η εργο-έρχεται από άλλο και η Χριστίνα έρχεται στο σπίτι. ) και έψαχνα την κα Λ. Για να την ενημερώσω, όταν έρχεται η Κα Ντ.  και μου λέει  ’’Θέλω να έρθω και εγώ στη συνάντηση, με ενδιαφέρει πολύ να μάθω για τον  Παναγιώτη’’ Ότι και να πω γι αυτά που ένιωσα, όταν την άκουσα να λέει αυτά τα λόγια, θα είναι λίγο.

Την ορισμένη Παρασκευή, ήταν όλες εκεί, συζήτησαν επί  δύο ώρες μόνο γαι τον Παν.

Εντύπωση έκανε η διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο μικρός στο σχολείο (πολύ ήσυχος) και στις θεραπεύτριες (πολύ ζωηρός).  Αμφότερες οι πλευρές απέδωσαν τα εύσημα; ΄΄Τι καλές δασκάλες’’ οι μεν, ‘’τι καλές θεραπεύτριες’’ οι δε. Οι υποδείξεις των θεραπευτριών μπήκαν σε εφαρμογή από την Δευτέρα κιόλας.

Ναι, αν το παιδί μου, πηγαίνει καλά και έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα του σχολείου, το χρωστά ... στις καταπληκτικές δασκάλες του.

Θα ήθελα πολύ τώρα που τελειώνει η χρονιά, να τους κάνω ένα δώρο που θα τους θυμίζει τον μικρό τους μαθητή. Ένα δώρο που θα μείνει. Σκεφτόμουν ένα λεύκωμα, μία πολυτελή έκδοση ποιημάτων. Δεν ξέρω!

 Έχει κανείς να προτείνει κάτι;

7 σχόλια:

  1. Έχω πρόβλημα με το πληκτρολόγιο, με κάθε Shift για να μη πω με κάθε πλήκτρο με οδηγεί στο outlook. Κάποια βλακεία θια έχω κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στις δασκαλες που τιμουν το επαγγελμα του παιδαγωγου...μαθαινουν δηλαδη την αγωγη και την παιδεια στους μικρους ανθρωπακους...
    οταν ακους η' βλεπεις τετοιους επαγγελματιες λες υπαρχει ακομα ελπιδα...

    εμενα προσωπικα μου αρεσε η ιδεα με την εκδοση ποιηματων...(ψωνιο βλεπεις με την ποιηση)...βεβαια εσυ που τις ξερεις σιγουρα θα εχεις μια ιδες προς τα που κλεινουν και μπορεις να παρεις κατι αναλογο...

    εν οψει καλοκαιριου εχουν βγει και κατι υπεροχα βιβλια με τεραστιες εικονες νησιων και πληροφοριες για καθε τοπο που ειναι πολυ εντυωσιακα και ομορφα...εμεις τα καναμε δωρα σε γιατρους και ειχαμε μεγαλη επιτυχια...
    δες τα κι αυτα αν θες...

    νεραιδενια φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι καταπληκτικό να πέφτεις σε τοσο καλές δασκάλες; Αυτό που σκέφτηκες είναι πολύ ωραίο, αλλά σαν λάτρης της φωτογραφίας, μου άρεσε κι αυτό που λέει η Ναϊάδα. Πχ ένα άλμπουμ με φωτό από Ζάκυνθο; Αν πάλι ξέρεις τα γούστα τους, θα βοηθηθείς περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναϊάδα μου, ευχαριστώ για την Ιδέα : Λεύκωμα με νησιά! Θα το κοιτάξω.

    Κική μου, γνωρίζω το πάθος σου για τις φωτογραφίες. Λεύκωμα με Ζάκυνθο ε; Θα το ψάξω... Ξέρεις αν κυκλοφορεί καμιά συλλογή με Nelly's φωτογραφίες;

    Κορίτσια σας ευχαριστώ, το απόγευμα θα πάω να ρίξω μια ματιά στον Ελευθερουδάκη για Λευκώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nelly' s φωτογραφίες; Τι είναι αυτό; Όχι! Ιδέα δεν έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου,
    Η Νelly's ήταν γνωστή φωτογράφος του προηγούμενου αιώνα. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, π.χ. στην ακρόπολη με γυμνές ή ημιντυμένες γυναίκες, παρότι τολμηρές δεν είναι προκλητικές, είναι απίστευτα εξαιρετικές. Επειδή λόγω Αγαύης, ξέρω τι φιλόμαθο πλάσμα είσαι και επειδή σου αρέσει να τσαρκαρεύεις γι αρχή διάβασε εδώ http://www.artopos.org/main-gr.html?artists/nellys/nelly1-gr.html&3
    Είμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσει η Nelly's.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο αυτα τα λιγα που διαβαζω, πρεπει να εισαι πραγματικα τυχερη γιατι περισσοτερο για προβληματα μεταξυ γονιων και εκπαιδευτων ακουω παρα το αντιθετο... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή