Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ζήτω ο Γιώργος! Ζήτωωω!







Μία βδομάδα τώρα, είναι στο μπαλκόνι μας το καινούριο ποδήλατο και ο Παναγιώτης δε λέει να ανέβει επάνω. Κλαίει και οδύρεται για το παλιό του που τώρα το έχει η Διονυσία. Τον είχα ενημερώσει οτι θα του πάρουμε καινούριο και φάνηκε να του αρέσει η ιδέα. Τον πήγαμε να διαλέξει και μουλάρωσε. Δεν του άρεσε τίποτα.
Θεώρησα οτι τον ενόχλησε η έντονη μυρωδιά των ελαστικών που υπήρχε κάτω στο υπόγειο όπου ήταν η έκθεση ποδηλάτων του καταστήματος. Πήραμε ένα που του τράβηξε το βλέμμα ελπίζοντας οτι η άρνησή του είναι προσωρινή. Τι οτι με το καινούριο θα πηγαίνει πιο γρήγορα, τι οτι το παλιό είναι για μπέμπηδες, τι οτι θα είναι νικητής στον αγώνα με την Διονυσία, αυτός το χαβά του ''όχι νιούνιου καλό, είναι κακό, το παλιό είναι καλό'', μας έφτυσε, έκλαψε και αφού είδαμε και αποείδαμε αποφασίσαμε να υποχωρήσουμε. Δεν τον ξαναπιέσαμε για το ποδήλατο.
Τον παρακολουθώ όταν νομίζει οτι δεν τον βλέπω, να το πλησιάζει και να το επεξεργάζεται για να αποφασίσει τέλος να ...ξηλώσει όλα αυτά τα αξεσουάρ που είναι με κρατς-κρατς. Δεν βαριέσαι, αν είναι να του αρέσει έτσι περισσότερο, και ανέβει, ας τα ξηλώσει! Αλλά που; Να το καταστρέψει ήθελε!

Έψαχνα για τρόπους με τους οποίους θα τον έκανα να ανέβει επάνω και θυμήθηκα τη μαγική δύναμη της εικόνας να επιβάλλεται. Ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τα λόγια θα το έκανε η εικόνα. Αμέσως κάθισα και έφτιαξα ένα κόμικ 4-5 καρέ. Μια μικρή κοινωνική Ιστορία, θα έλεγα. 1ο καρέ: Ενα μικρό παιδάκι είναι πάνω στο ποδηλατάκι του. Είναι χαρούμενο. 2ο καρέ: Το παιδάκι μεγάλωσε, είναι πάνω στο ίδιο ποδήλατο. Δεν είναι πολύ άνετα και δεν είναι το ίδιο χαρούμενο. 3ο καρέ: Το παιδάκι έγινε μεγάλο αγόρι και έχει το ίδιο μικρό ποδήλατο που δεν τον χωρά καθόλου, χτυπά τα γόνατα στο τιμόνι, δεν μπορεί να τρέξει με αυτό και είναι δυστυχισμένο. 4ο καρέ: Α, κάποιος του κάνει δώρο ένα μεγάλο ποδήλατο το αγόρι είναι χαρούμενο χοροπηδά από τη χαρά του.
Μη φανταστείτε τίποτα περίπλοκα σκίτσα, κυκλάκια και γραμμούλες έκανα, όπως τα σύμβολα ΜΑΚΑΤΟΝ. Το έκανα πάσα στη Χριστίνα (η παιδαγωγός) το δούλεψε μαζί του στο χαλαρό, στο χαλαρό και εγώ επανέλαβα.

Έρχεται και η ξαδερφούλα σήμερα στο σπίτι που είναι δύο χρόνια μικρότερή του- μπέμπα τη λέει- και τσαουσοδιάολος και τη βάζω πάνω στο καινούριο ποδήλατο. Αυτή έκατσε και έκανε πετάλι με τόση άνεση που ο Παναγιώτης ανέβηκε αμέσως επάνω για να αποδείξει οτι μπορεί και αυτός, ... διότι είναι μεγάλος. Δεν πίστευα στα μάτια μου.! Και τώρα έχω απομείνει με μια απορία, σε ποιον να αποδώσω τα εύσημα, σε μένα για την έμπνευση και το σκιτσάρισμα της κοινωνικής ιστορίας, στη μπέμπα για τις ποδηλατικές της ικανότητες ή στον Παναγιώτη που έκανε την ανάγκη φιλοτιμία;

Αχ, μόλις θυμήθηκα τον τίτλο. Ο Γιώργος είναι ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία. Προχθές το βραδάκι πήρα από κει καλαμάκια για μένα και τη μικρή και ο Παν. ζήτησε και έφαγε ένα ολόκληρο σουβλάκι καλαμάκι!!!
Τα ζήτω είναι για τα καλαμάκια του Γιώργου! Τόσο νόστιμα, που ο ήλιος μου παραμέρησε την γευστική του αμυντικότητα και όχι μόνο δοκίμασε αλλά και το έφαγε όλο!!!

Και επειδή αυτά τα δύο γεγονότα γίνανε την ίδια περίοδο, εις ανάμνηση και για να τιμήσω τον σουβλατζή, λέω να δώσω όνομα στο ποδήλατο και να το λέμε Μπλου Τζωρτζ

Θα έλεγα οτι είμαι ευτυχής και αισιόδοξη!

6 σχόλια:

  1. Δικαίως είσαι ευτυχής και αισιόδοξη! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου, ευχαριστώ.
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκ Ζακύνθου ξάδελφο, ο Παν,τον ενημέρωσε και δήλωσε:''Εχω καινούριο μεγάλο ποδήλατοοο, εσύ έχεις μικρόοοο άχα χάχααα, έχεις μικρόοο άχα χάχααα.!

    Το απόγευμα, θα κάνουμε βόλτα στη πλατεία, την επίσημη πρώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε ξέρω τι παίζει με τα σουβλάκια αλλά για το ποδήλατο τα εύσημα τα δικαιούται η μπέμπα ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΕΜΠΑ (το "τσαουσοδιάολος" πολύ μου άρεσε!)Φυσικά πολλά μπράβο σε όλους για την επιτυχή έκβαση του σχεδιού "καινούργιο ποδήλατο "!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ζήτω για τα σουβλάκια του Γιώργου, είναι γιατί μέχρι τώρα ο νεαρός δεν είχε αγγίξει κρέας (γευστική αμυντικότητα) και ξαφνικά καταβρόχθησε ένα ολόκληρο.
    (δεν αναφέρομαι σε κείνα που κάποιοι έψησαν στην καρδιά κάποιου Εθνικού Δρυμού) :-) :-) Και βεβαίως το απόγευμα κάναμε ποδηλατάδα στην πλατεία, με το καινούριο ποδήλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παραπάνω σχόλιο ήταν για την κα Gasbird! Over, over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι καλέεεε!Το 'πιασα το υπονοούμενο !!!!
    Διπλά τα ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν.Δύο σε ένα οι στόχοι !Είστε φοβεροί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή