Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τα ρομπά!!!


''Μαμά που είναι τα Ρομπά;''
''Ποιά Ρομπά, Παναγιώτη;''
''Μαμά; Ένα Ρομπό, Δύο Ρομπά. Που είναι τα Ρομπά;''

Χάρηκα για αυτά τα ''Ρομπά'', παρόλο που έπρεπε να πει τα Ρομπότ. Δεδομένου όμως, οτι ο Παναγιώτης δεν χρησιμοποιεί ακόμη άρθρα ούτε τα αριθμητικά επίθετα σωστά (π.χ. ''δώσε μου μία μπισκότο''), το συγκεκριμένο λάθος δείχνει οτι έχει κατανοήσει πως σχηματίζεται ο πληθυντικός των ουδετέρων.

Σκέφτομαι αυτό που είχε πει ο Wittgenstein '' Η γλώσσα δεν είναι μόνο όχημα της σκέψης, είναι και οδηγός'' και ανυπομονώ να βελτιώσει το λεκτικό του για πνευματικά άλματα. (¨Ονειρα, όνειρα!!!)

Αυτή τη στιγμή περνά (εξ' απήνης!) το Α' Τεστ Ετοιμότητας . Αφού η σκέψη και η γλώσσα είναι σχεδόν αλληλένδετα, τι θα προκύψει άραγε από το Τέστ; Πόσο μειονέκτημα μπορεί να είναι η αδυναμία να εκφραστεί καθαρά;
Έχω αγωνία, αγωνία, αγωνία....

Υ.Γ Έχω φάει τα νύχια μου.

4 σχόλια:

  1. Τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα.
    Αδικα τρως τα νύχια σου!
    Φιλιά στα μικρά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγιά Αντιγόνη, σαν να έχεις δίκιο! Θετική σκέψη λοιπόν, απαραιτήτως μέχρι τη Τρίτη και σαπούνι στα νυχάκια. Νάσαι καλά γιαγιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ διαλέγεις...
    Να χειροκροτήσεις την σίγουρη επιτυχία στο τεστ, με τέτοιο χάλι στα νύχια τς...τς... :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοράδα στ' αλώνι, σε γενικές γραμμές είχε καλά αποτελέσματα. Στην αφαιρετική σκέψη δεν τα πήγε τόσο καλά. Σίγουρα όμως, του αξίζει χειροκρότημα! Ξέρεις καμμιά καλή για μανικιούρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή