Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Χαρούμενο πρωϊνό ξύπνημα!

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αποφεύγω το ξενύχτι γιατί το πρωί δεν έχω ξυπνημό. Μόνο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, τώρα τελευταία, άρχισα να βλέπω καμιά ταινία στην τηλεόραση σχεδόν μέχρι τις 3.00 π.μ. Oι επόμενες του ξενυχτιού μου μέρες, Σάββατο και Κυριακή, είναι οι μόνες που τα καμάρια μου αποφασίζουν να ξυπνήσουν αρκετά νωρίτερα από τη συνήθη τους ώρα, για τις μέρες τουλάχιστον, που έχουν σχολείο.
''Μαμαααά!'' , ο Παναγιώτης
''Μμμμ!''
''Τσίπνα, τσιμέωσε, είναι μέα''
''Μμμμ''
.............

(Ευτυχώς με κάτι βρήκε να παίξει, να κοιμηθώ λιγάκι ακόμη)......
''Ουάουυυ'' εγώ και ...τινάζομαι επάνω. Κάτι παγωμένο και υγρό κυλάει στο πρόσωπό μου. Δύο δροσερά χεράκια μου χαϊδεύουν το πρόσωπο...
''Για να φύγει ο ύπνο'' Ο μοναχογιός μου έχει γεμίσει τις χούφτες του με νερό από τη βρύση του μπάνιου και μου πλένει το πρόσωπο. ''Να φύγει ο ύπνος'' Αυτό τους λέω κάθε πρωί, όταν διαμαρτύρονται καθώς τα νίβω στον νιπτήρα. Μένω ξαπλωμένη και σκέφτομαι κάποια άλλα πρωϊνά πολλά χρόνια πίσω, τότε που η μάνα μας μετά από πολλές απέλπιδες προσπάθειες να μας ξυπνήσει (και δεν ήμασταν μωρά) ερχόταν με μια λεκάνη νερό και ένα δίσκο στο δωμάτιό μας και έπλενε το πρόσωπο μας. Θέλοντας και μη, πεταγόμασταν από τα κρεβάτια μας. Εκείνη χαμογέλαγε και έβαζε μπροστά μας το δίσκο με τις τηγανίτες πασπαλισμένες με μέλι σουσάμι και κανέλα! Μισούσα αυτόν τον υγρό αιφνιδιασμό, αλλά λάτρευα τις τηγανίτες! Αν έφτιαχνε και πρωϊνό ο Παναγιώτης θα άρχιζα να υποψιάζομαι οτι είναι η μετεμψύχωση της μάνας μου.
''Φουσκώνει ο καφεεεεεέ, ελάτε σηκωθείτεεεε'' η φωνή του Παναγιώτη από τη κουζίνα.
Βρε, λες;
Πάω στη κουζίνα. Φτιάχνει κρύο γάλα με Nesquick. Το φουσκώνει ο καφές είναι η αγαπημένη τους φράση όταν βλέπουν το μπαμπά τους να ετοιμάζει τον ελληνικό του.

Μετά από μερικά σαββατοκύριακα έχω πλέον συνηθίσει τον αιφνιδιασμό (μπορώ να πω μάλιστα οτι απολαμβάνω τα δροσερά του χεράκια πάνω στο πρόσωπό μου - κάνει και ζέστη άλλωστε), και λέω να του μάθω να μου ετοιμάζει πρωϊνό.
Λες;
Καλά δεν θα 'ταν;;;;;

3 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα δροσερά χεράκια στο πρόσωπο σου!

    Οταν λες να ετοιμάζει πρωινό δεν φαντάζομαι να εννοείς τηγανίτες!!!
    Φιλάκια στα παιδιά και σε εσένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oταν ειπες οτι ξενυχτας το ΣΚ μονο, αρχικα λεω μεσα μου"καλα ξενυχταει στα μπαρακια και τις ταβερνες και εχει και παραπονο?" ....μετα καταλαβα οτι εννοεις διαφορετικο ξενυχτι....
    Ο μικρος ειναι γλυκα, τωρα το πρωινο αστο καλυτερα, η κουζινα ειναι επικινδυνη.

    Η παιδικη χαρα με τα σκοινια ειναι κοντα στο σπιτι μου, οποτε δεν εχεις παρα να ερθεις εδω και θα παμε μαζι(ειναι ωραια, θα το χαρει και εμεις θα πιουμε και τον καφε μας.)

    πι-ες
    εχασα το τηλ. σου

    Μαρια-Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιαγιά Αντιγόνη, ε όοοοοχι και τηγανίτες (καλοκαιριάτικα!)Το πολύ πολύ φρυγανίτσες με βούτυρο και μέλι και ένα φραπεδάκι στο σέικερ :-)))


    @ Μαρία-Μαρία, Μπαράκια;;;; Τι είναι αυτό; Υπάρχουν ακόμη; Τελευταία φορά που πήγα και πέρασα καλά, ήταν πριν εφτά χρόνια περίπου. Το ότι πήγα τα περασμένα Χριστούγεννα δεν μετράει καθόλου. Ήμουν εκτός κλίματος και δεν ήξερα κανένα τραγούδι- μα γιατί δεν βάζουν το ''πάνω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια'', που το κατέχω;

    Πολύ ευχαρίστως να έρθω προς τα εσάς και να πάμε μαζί στη παιδική χαρά, αρκεί να μην ισχύει ο όρος που μου έχεις θέσει σχδτικά με το ποιός πρέπει να καθίσει στο τιμόνι. Με τραμ ή ταξί θα έρθω...

    Θα σου στείλω το τηλ. Σόρυ που δεν το έχω ήδη κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή