Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

ΤΡΊΤΗ, 28 ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2009

Αλλαγή γκαρνταρόμπας

΄Ολο το χειμώνα. ο Παναγιώτης, το βλαστάρι μου , τον έβγαλε με τζην, φόρμες και μπουφάν συγκεκριμένου χρώματος και με ένα ζευγάρι μπότες. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα! Πως να τον πείσω να φορέσει σπορτέξ ή άλλα παπούτσια και αντιανεμικό; Ήδη στην ντουλάπα  υπάρχουν 2 ζευγάρια παπούτσια και αντιανεμικά που πέρσι στάθηκε αδύνατον να τον πείσουμε, έστω, να τα δοκιμάσει. 
Φυσικά, φέτος δεν του κάνουν.
 
Πως θα κάμψω αυτή την αντίσταση στις αλλαγές; 

(Τουλάχιστον, η αντίσταση υπάρχει μόνο όσο αφορά στο ντύσιμο ...ή λέτε να είναι από άποψη;)

ΔΕΥΤΈΡΑ, 27 ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2009

Μία φορά και ένα καιρό...

 Αρχίζω αυτή την ιστορία με τα ιστολόγια με μία ευχή : Μακάρι ο κάθε γονέας να μπορέσει με την αγάπη του, όπως η Gerda, να λιώσει το θραύσμα του καθρεφτη που παραμορφώνει τον κόσμο των αυτιστικών παιδιών μας.


        Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

  Μια φορά και έναν καιρό, ο διάβολος έφτιαξε έναν καθρέφτη που τα πάντα τα έδειχνε άσχημα και παραμορφωμένα. Τα δαιμόνιά του πήραν τον καθρέφτη ψηλά στον ουρανό για να κοροϊδέψουν τους Αγγέλους. Ο καθρέφτης όμως, ήταν πολύ βαρύς και τους γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε κάτω στην γη όπου έγινε χιλιάδες κομματάκια, πιο μικρά και από τους κόκκους της άμμου και μπήκαν στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων και άρχισαν τότε οι άνθρωποι να τα βλέπουν όλα άσχημα. 
  Σε μια πόλη ζούσανε δύο φίλοι, η Gerda και o Kay. Ο Kay που είχε στο μάτι του ένα κομμάτι από τον σπασμένο καθρέφτη τα έβλεπε όλα άσχημα και ξένα και δεν αναγνώριζε ούτε την αγαπημένη του φίλη την Gerda και μια μέρα που εμφανίστηκε μπροστά του η Βασίλισσα του Χιονιού και του ζήτησε να πάει μαζί της, αυτός την ακολούθησε. Η βασίλισσα των χιονιών τον πήρε στο έλκυθρό της και τον πήγε στο παλάτι της.
  Η Gerda αφού τον έψαξε παντού μαθαίνει από ένα κοράκι ότι ζει στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού, και μετά από διάφορες περιπέτειες ανεβασμένη στην πλάτη ενός τάρανδου βρίσκει το παλάτι, που είναι φτιαγμένο από πάγο. Αφού ψάχνει για τον φίλο της, τον βρίσκει στο τέλος ενός διαδρόμου να παίζει μόνος του. Τον αγκάλιασε και του τραγούδησε το αγαπημένο του τραγούδι. Τα δύο παιδιά κλαίνε, τα δάκρυα λιώνουν από τα μάτια του Kay, το κομμάτι του μαγικού καθρέφτη και αναγνώρισε την φίλη του, την Gerda.

Σύντομη περίληψη του ομώνυμου παραμυθιού του Η. C. Andersen, που πολύ μου θυμίζει τα παιδιά του φάσματος (spectrum-specchio) 

 

1 σχόλιο: