Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Θετική πρόγνωση!!!

Λίγο πριν την επίσκεψη στο γιατρό, είχα ''πέσει'' εντελώς, γιατί ο μικρός μου ήλιος εκτός από τη νεοαποκτηθείσα συνήθεια να κάνει πετάλι στον αέρα με τα χέρια του, παρουσίασε και μία άλλη που μου δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά. Εκεί που έπαιζε, έτσι στο άσχετο, χωρίς λόγο και αιτία, κατέβαζε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα γελώντας. Σκεφτόμουν οτι αν δεν είναι αισθητηριακό, τότε μεγαλώνω έναν εκκολαπτόμενο επιδειξία. Του είπα οτι αν τον ευχαριστεί να είναι γυμνός τότε πρέπει να πάει στο δωμάτιό του και να μη περιφέρεται έτσι μπροστά σε άλλους. Επειδή δεν του αρέσει να είναι μόνος του, σήκωσε τα ρούχα του και έληξε εκεί το θέμα. Την επομένη το ξανάκανε. Επίδειξη και γελάκια. Του ξαναείπα τα ίδια. Ντύθηκε. Για καμιά βδομάδα είχαμε το ίδιο σκηνικό καθημερινά. Συνέβησαν και άλλα που με άγχωσαν (π.χ. αιφνίδια έκρηξη θυμού-μου έδωσε μια μπουνιά στο πρόσωπο, που είδα όλα τα χρώματα των πεταλούδων που περιγράφει η Αλίκη), και μας απομάκρυναν κατά πολύ από το πολυπόθητο ''κάναμε λάθος'' ή ''το παιδί σας θεραπεύτηκε''.
Ευτυχώς όμως στην Εθμα η διάγνωση δεν βγαίνει με τη μια. Απλά ξεκίνησε η διαδικασία με μπόλικα ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση, από τη νηπιαγωγό του αρχικά, κατόπιν από εμάς και τέλος τεστ στο παιδί. Κατά τον Μάιο θα έχουμε απάντηση στα ερωτηματικά μας. Είναι ή δεν είναι;
Αυτό που έβλεπα εγώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, ήταν ένα εξάχρονο που έφτιαχνε πύργους ισορροπώντας στα γόνατα και τους θαύμαζε, έχοντας ακουμπήσει το σαγόνι στο πάτωμα και με το κωλαράκι του υψωμένο στον αέρα, αριστερότερα ή δεξιότερα από το κεφάλι του. Μια στάση, κάπως αλλοπρόσαλλη. Ωστόσο ο γιατρός μας είπε οτι παρουσιάζει πρόοδο και θα συνεχίσει να προοδεύει και ότι έχουμε πολύ καλή πρόγνωση , γιατί το παιδί έχει πολύ καλό δυναμικό και μεγαλώνει σε καλό περιβάλλον (εμείς, είπε, είμαστε το περιβάλλον του και ότι εμείς επηρεάζουμε το στενότερο και τον ευρύτερο κύκλο μας, για το πως τον αντιμετωπίζουν και πως τον αποδέχονται) Υποθέτω οτι εννοούσε τον αστερισμό της οικογένειας.
Η πρόγνωση: μέχρι τα 24 του, δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα

Οι δικές μου σκέψεις: 1) Ζήσε γέρο γάιδαρε, να φας το Μάη τριφύλλι (αν ζω ακόμη θα είμαι 63 ετών)
2) Την επόμενη φορά να μην αφήσω τον άντρα μου να μιλήσει. Η έγνοια του ήταν αν πρέπει ή όχι να τον στείλουμε στη πρώτη δημοτικού. Άλλα ήθελα να πω ή να ρωτήσω εγώ, αλλού πήγαινε τη κουβέντα αυτός. Άλλα κατάλαβα εγώ, άλλα κατάλαβε εκείνος.
3) Δύο αγοράκια στο σχολείο του, συμμαθητές του, κατέβασαν ρούχα και εσώρουχα και έδειξαν σε ανίδεα κοριτσάκια σε τι ακριβώς διαφέρουν τα αρσενικά. Έτσι, λοιπόν, εξηγούνται οι επιδείξεις του Παναγιώτη. Και τώρα που το σκέφτομαι εδώ και κάτι μέρες δεν το έχει ξανακάνει.

8 σχόλια:

  1. Μας δουλευεις μου φαινεται , εισαι με τα καλα σου Ιωαννα ? αν εμενα μου ελεγαν κατι τετοιο , θα ημουν η πιο ευτυχισμενη γυναικα του κοσμου.(πολυ θετικα και ευχαριστα αυτα που σου ειπαν)


    Μαρια-Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι πρέπει να χαμογελάς γιατί ο μικρός κατέβασε τα παντελόνια του κοροϊδεύοντας τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι παρουσιάζει πρόοδο είναι το θετικό.
    Τον χρονικό προσδιορισμό του ειδικού δεν καταλαβαίνω.
    Θα μας τρελάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) να είσαι υπομονετική!
    2)να πηγαίνεις μόνη σοθυ στα ραντεβού και απλά να μεταφέρεις στον άντρα σου τι σου είπαν
    3)Το παιδί μπορεί απλά να θυμάται τα νέα μέτρα της οικονομίας και να επιδείξει αυτό που θα έπρεπε να επιδείξουμε όλοι μας...:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία, πράγματι, τα νέα είναι πολύ καλά, απλά τον τελευταίο καιρό η διάθεσή μου είναι εντελώς πεσιμιστική. Θα προτιμούσα να άκουγα οτι όλα ήταν ένα κακό όνειρο, αντίθετα διαβάζω για τις παλλινδρομίσεις που γίνονται κατά την εφηβεία και μου πέφτουν τα φτερά. Το ξέρω, θα πεις πάλι οτι είμαι τρελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχιά, έτσι όπως τα λες, ναι, μόνο να χαμογελάσω μπορώ. Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαγιά Αντιγόνη, καλώς ήρθες,
    ο χρονικός προσδιορισμός είναι σχηματικός νομίζω, θέλει να πει οτι στην μετεφηβική ηλικία δεν θα είναι πολύ διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο, αν συνυπολογίσεις οτι τα αγόρια ωριμάζουν αργότερα από τα κορίτσια, συν το ότι θα έβαλε και δύο τρία χρονάκια παραπάνω για να μη δημιουργήσει πρόωρες προσδοκίες, έ, τότε βγαίνει άνετα το 21 με 24, δεν είναι αυθέρετη εκτίμηση. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική, έχεις δίκιο και για το νο 1 και το νο 2 και οπωσδήποτε για το νο 3 μόνο που μέχρι να τα επιδείξουμε εμείς, θα φάμε πολλά αγγούρια. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή